PRAVNO OBVESTILO V ZVEZI Z VARSTVOM OSEBNIH PODATKOV

Podjetje GIREL d.o.o., je v skladu z določili Uredbe (EU) 2016/679 Evropeskega parlamenta in Sveta z dne 27.04.2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (GDPR) sprejela Politiko zasebnosti, v kateri so podane vse informacije o obdelavi osebnih podatkov posameznikov. Celoten dokument je dostopen na spletni strani https://www.novahisa.si/varstvo-osebnih-podatkov/, izvleček vsebine Politike zasebnosti pa je zapisan v nadaljevanju tega pravnega obvestila, ki se predloži ob prvem stiku z vami.

1. Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki

Ta politika velja za obdelavo (uporabo) katerihkoli osebnih podatkov, ki jih izvaja podjetje Girel d.o.o. (obdelovalec) ali, ki se izvaja v imenu obdelovalca.

Podatki o obdelovalcu:
Girel d.o.o.
Gradiska 304
2211 Pesnica pri Mariboru
Davčna številka: 47392479
Matična številka: 6590659000
Telefon: 051 341 341
E-pošta: info@novahisa.si

2. Namen in pravni temelji obdelave osebnih podatkov

a) Kako pridobivamo podatke
Podatke o vas pridobivamo na več načinov, ko:
pošljete povpraševanje,
se strinjate, da osebne podatke lahko uporabimo za marketinške namene

Tehnične podatke pridobivamo avtomatično.

Google nam posreduje podatke, za katere ste jim to dovolili.

b) Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov
Dostop do vaših osebnih podatkov imamo izključno mi.
Razen, če to zahtevajo:

 • pooblaščene ustanove, če tako zahteva zakon (sodišče, ipd.)
 • z vašo privolitvijo vaše podatke preko piškotkov posredujemo Google Analyticsu
 • vaših podatkov v nobenem primeru ne posredujemo nepooblaščenim tretjim osebam.

c) Sklepanje in izvajanje Prodajnih pogodb
Girel d.o.o., osebne podatke kupcev (strank) obdeluje v okviru in za namen izvajanja pogodb, tudi za namen sklenitve pogodb, v fazi pogajanj, po prejemu ponudbe oz. povpraševanju posameznika. V fazo pred sklenitvijo pogodbe je vključeno tudi avtomatizirano odločanje na podlagi profilov, ki je namenjeno oceni.

d) Vprašanja
Ki nam jih posredujete preko naših kontaktnih obrazcev na spletni strani ali e-naslovov, objavljenih na spletnem mestu, bomo uporabili izključno za razrešitev težave ali pripravo odgovora na vprašanje

e) Zakonski temelji
Girel d.o.o. obdeluje osebne podatke posameznikov tudi na podlagi:

 • pravnih podlag za izpolnitve naših zakonskih obveznosti (npr. izdaja predračuna, računa za storitev, za vodenje finančnih in poslovnih knjig), ki se shranjuje le na poslovnem računalniku in ne na spletni strani;
 • Zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma (ZPPDFT-1) za namen posredovanje osebnih podatkov posameznikov, ki zapadejo v obveznosti poročanja Uradu RS za preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma;
 • na podlagi drugih mednarodnih pogodb, predpisov EU, ter nacionalnih zakonov, ki terjajo od Girel d.o.o., da v določenih primerih posreduje osebne podatke posameznikov državnim organom in drugim upravljalcem za izpolnjevanje njihovih zakonskih obveznosti ali pristojnosti;
 • privolitvena izjava: Girel d.o.o., v določenih primerih zaproša svoje kupce in druge posameznike za podajo privolitev v obdelavo njihovih osebnih podatkov za namen neposrednega trženja, vključno z obveščanjem o njim prilagojenih ponudbah ter statističnih analizah o uporabi naše spletne strani. V teh primerih obdelava osebnih podatkov poteka v okviru s posameznikovo izjavo dopuščenega obsega osebnih podatkov, namena in dogovorjenih kanalov obveščanja, vse do preklica takšne privolitve. Veljavno privolitev v obdelavo osebnih podatkov lahko poda le oseba, starejša od 15 let, sicer mora obdelavo osebnih podatkov otroka soglašati starš oz. skrbnik

f) Zakonski interes
Zakoniti interes Girel d.o.o. kot obdelovalca osebnih podatkov predstavlja pravno podlago za obdelavo, če ne prevlada nad interesi in temeljnimi pravicami in svoboščinami posameznika, na katerega se osebni podatki nanašajo. Ob tem Girel d.o.o. na podlagi skrbne ocene upošteva razumna pričakovanja posameznika v zvezi z obdelavo osebnih podatkov, zlasti glede na njegovo razmerje do Girel d.o.o..
Girel d.o.o. na osnovi zakonitega interesa obdeluje osebne podatke za namen protipravnih dejanj (npr. zmanjševanje tveganj vdorov na njeno spletno stran), za namene izvajanja analiz osebnih podatkov za obvladovanja poslovnega tveganja, ter za statistične obdelave.

g) Obdelava piškotov
Girel d.o.o. na svoji spletni strani uporablja samo sejne piškote. To so piškoti, ki uporabnikom omogočajo, da npr. lahko izpolnijo spletni obrazec za registracijo računa /www.novahisa.si/profil/?redirect_to=https://www.novahisa.si/ponudba/hisa-tip-a-res/
Izjema od navedenega je trajni piškotek, ki nekaj mesecev hrani uporabnikovo odločitev, da se strinja z rabo piškotkov, seveda v kolikor je uporabnik to potrdil. Za pregled statistike spletnega mesta in oddajanja podatkov, ki jih uporabnik izpolni na spletni strani, uporabljamo orodij Tako pridobljenih podatkov ne uporabljamo za potrebe neposrednega trženja.

h) Obdelovanje osebnih podatkov

Osnovni kontaktni podatki (podatki o identiteti): ime in priimek, elektronski naslov

Registracija za Moj račun: ime in priimek, naslov, poštna številka in kraj, elektronski naslov, telefonska številka

Druge podatke: ki jih uporabnik prostovoljno vnese v kontaktni obrazec

Tehnični podatki

 • za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, podatki o operacijskem sistemu, brskalniku, operacijskem sistemu, lokaciji vaše naprave, vrsti naprave s katero dostopate na našo spletno stran in podobno,
 • ob obisku preko piškotkov z vašo privolitvijo zbiramo tudi podatke za zagotavljanje boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletne strani. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje. Spletna stran lahko na uporabnikov računalnik shrani tudi druge piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistemov Google Analytics (analiza obiskov spletne strani). Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so ob vaši privolitvi shranjeni na računalniku obiskovalca 2 leti, potem postanejo neaktivni.
 • za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, ne odgovarjamo.

Potrebno je izrecno potrditi strinjanje in seznanitev s tem, da ste s tem, ko ste nam posredovali povpraševanje, pripombe ali vprašanje preko kontaktnega obrazca in vpisali svoje podatke izrazili strinjanje in zavedanje, da se bodo vaši podatki (ime in priimek, elektronski naslov) hranili za namen korektne komunikacije.

Če ne želite imeti naših piškotkov na vašem računalniku, ne pozabite, da je shranjevanje piškotkov pod popolnim nadzorom vašega brskalnika. Z izbiro ustreznih opcij v vašem brskalniku lahko shranjevanje piškotkov po želji kadarkoli omejite ali onemogočite, piškotke na vaši napravi pa lahko kadarkoli trajno zbrišete.

3. Pravice posameznika

Če imate kakršnakoli vprašanja v zvezi z našo politiko zasebnosti ali obdelavo vaših osebnih podatkov, se obrnete na nas tako, da nam pišete na naslov: Girel d.o.o., Gradiška 304, 2211 Pesnica pri Mariboru ali na e- naslov: info@novahisa.si. Na podlagi vaše zahteve vas bomo obvestili pisno in v skladu s predpisi.

Za zagotovitev poštene in pregledne obdelave osebnih podatkov lahko posameznik, katerega osebni podatki se obdelujejo:

 • Zahteva dostop do svojih osebnih podatkov in pridobi informacijo v skladu s členom 15 GDPR,
 • Zahteva dopolnitev ali popravek svojih osebnih podatkov, če so ti nepopolni ali netočni,
 • Zahteva blokiranje oz. omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov (»pravica do pozabe«),
 • ugovarja obdelavi podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim ter,
 • zahteva prenos podatkov.

Posameznik lahko dane privolitve v obdelavo osebnih podatkov (za enega ali več določenih namenov) s pisno zahtevo kadarkoli trajno ali začasno, v celoti ali delno prekliče. Prav tako lahko na enak način izrazi svojo voljo glede kanalov, po katerih poteka obveščanje. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajajo do njenega preklica.
Posameznik ima tudi pravico vložiti pritožbo pri informacijskem pooblaščencu RS, če meni, da se njegovi osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Vsaka sprememba naše politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena na tem spletnem mestu.

4. Hramba osebnih podatkov

Girel d.o.o. bo obdelovala osebne podatke le v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za dosego zasledovanega cilja oz. zaključek storitev, ter potem v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov, še posebej, ko je obdelava osebnih podatkov potrebna v okviru sklenitve oziroma izvedbe pogodbe.
Če so pridobljeni na podlagi privolitve, pa za namen, za katerega je bila privolitev dana, le do preklica.

Girel d.o.o. osebne podatke, ki jih obdeluje na podlagi veljavne zakonodaje hrani, do izpolnitve namena, za katerega so bili zbrani oz. v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov.

5. Zagotavljanje varnosti

Na naših spletnih straneh uporabljamo več varnostno-zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo, razkritjem, ne željenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov. Za prenose vseh osebnih podatkov uporabljamo tehnologijo SSL (Secure Socket Layer), ki omogoča potrebno zaščita pri prenosu podatkov, kar zagotavlja varnost naših strank, medtem, ko podatki potujejo v bazo.

Dostop do zbranih osebnih podatkov imajo le pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji).

Prosimo, da nam pri varovanju vaših osebnih podatkov pomagate tako, da tudi sami poskrbite za varnost vašega uporabniškega imena in gesla.

6. Google fonts

Na naši spletni strani uporabljamo Google Fonts podjetja Google (1600 Amphitheater Parkway Mountain View, CA 94043, ZDA). Google Fonts se uporabljajo brez preverjanja pristnosti in v brskalnik API Google Fonts niso poslani piškotki. V primeru, da imate svoj Google račun, med uporabo Google Fonts vaši podatki Googlu ne bodo posredovani. Google zapisuje samo uporabo CSS in uporabljenih pisav ter te podatke varno shranjuje. Več o teh in drugih vprašanjih je na voljo na https://developers.google.com/fonts/faq. Katere podatke Google zbira in kako te informacije uporablja, si lahko preberete na https://policies.google.com/privacy?hl=sl.

Ustvarjamo bivanje

Nova Hiša, GIREL, d.o.o.gradbeništvo, investicije, raziskave, energetika in logistikaGradiška 304, Gradiška
2211 Pesnica pri Mariboru